Министър Кралев: Финансирането на младите таланти е наш приоритет

Спортният министър планира обиколка в страната със серия от лекции на тема спорт и бизнес


"Поръчал съм на една от най-големите одиторски компании в света да изготви доклад за световните практики относно финансовите отношения между бизнеса и спорта. Самият аз, планирам серия от лекции в най-големите градове, които да изнеса пред спортните клубове и бизнеса. Целта ми е да разясня как фирмите и клубовете могат да си партнират и да си бъдат взаимно полезни."

"Всички федерации ще имат обективен бюджет. Субективният фактор е изключен. Каквото си постигнал, такова ще ти е финансирането. Насочваме много средства към младите. На мен леката атлетика и футболът са ми любими спортове, боксът също, но всички спортове имат нужда от финансиране. Бюджетът ни от 66 милиона лева е крайно недостатъчен, но се радвам, че го запазихме и той не е намален за тази година. Разчитаме на сътрудничеството с бизнеса. Правим изследвания на световните практики в това отношение и ще направим анализ за мерките, с които да привлечем бизнеса".

Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в предаването "Денят започва" на БНТ.

"Финансирането на младите таланти е наш приоритет. Пестим всеки лев, за да го насочваме в развитието на нашите таланти и масовия спорт в България", поясни още министърът на спорта.
 
Кралев за пореден път отговори на въпроси за проблемните бази на ЦСКА, проверките за "черно тото" и финансирането на спортните федерации.
 
"Базите на ЦСКА са си на ЦСКА. Имаме договор за концесия. Екипи на двете страни работят заедно. Няма напрежение. Те предлагат някои неща, които обсъждаме. Проблем с базите няма само в ЦСКА, и в другите отбори е така", коментира той.
 
"Похвално е това, което прави полицията и футболният съюз. "Черното тото" е инкриминирано преди години у нас от кабинета "Борисов-1". И в другите държави имат проблеми с това. Там, където има залагания, там има манипулации. По данни, които получихме в България са наблюдавани над 47 срещи в различни спортове. Когато получим сигнали, проверяваме. Не открихме нередности. Полагаме максимални усилия, но е трудно да се докаже "черно тото".  Важното е тези хора да усетят, че има напрежение", заяви още Кралев.

Видео от участието на министър Кралев в БНТ можете да видите ТУК.