Венци Христов и Димо Бакалов пропускат първата контрола на Берое

Тимът ще срещне Верея в понеделник на бившия стадион "Локомотив"

Венци Христов и Димо Бакалов ще пропуснат първата контрола на Берое за годината срещу местния Верея в понеделник (19 януари) от 13 ч. на бившия стадион „Локомотив“ (сега спортна база „Берое“). Тимът стартира тренировки в началото на седмицата и през цялото време тренира двуразово. Към този момент тима продължава да бъде на мини лагер на Старозагорските минерални бани.

 

Двубоят в понеделник със сигурност ще пропуснат Бакалов, който бе операран от херния и от вчера започна леки бегови занимания, както и от Венцислав Христов, който има леко разтежение. На пробен период в момента са литовецът Мариус Папшис и латвиеца Владиславс Габовс. Николай Янков бе освободен и вече не тренира са тима.

 

Втората контролна среща от подготовката на Берое ще се проведе точно след една седмица – на 24 януари. Тогава тимът ще се изправи срещу Ботев (Пловдив). Двубоят с канарчетата е насрочен за 14 ч. и ще се състои на базата на домакините в Коматево. Контролната среща ще бъде с платен вход и на трибуните ще се влиза с билети от 3 лв. и 5 лв.

 

Два дни след двубоя с Ботев тимът заминава за втората част от подготовката си, която ще се проведе в турския курорт Алания. Непосредствено преди това „зелените“ ще изиграят и контролна среща със състава на „Свиленград“, която е насрочена за 26 януари на ст. „Колодрума“.