Борисов: Защо да не сложим една жена за президент

Благодаря на тези партии, които с нас участват в управлението, защото само това, което направихме досега си струваше

Сега като ви слушам и като ви гледам с интерес към президентските избори, си мисля, защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент. Имаме достатъчно фигури, които можем да обсъждаме.
Това заяви днес премиерът Бойко Борисов в приветствието си до участниците в Общото събрание на "Жени-ГЕРБ" в НДК, съобщи БГЕНС, цитирани от 24 часа.
Благодаря на тези партии, които с нас участват в управлението, защото само това, което направихме досега си струваше, увери Борисов. Той като пример посочи връщането на средствата от еврофондовете, получаването на парите на граждани от Корпоративна търговска банка.
Влизам в ролята и на другите партии, трудно е, но всички сме си дали сметка,че това е добрият вариант, не е идеалният, но е за добро за страната, посочи премиерът. Сега управленската програма сме я раздали на другите партии и до сряда е добре да стане, поели сме я като ангажимент, напомни той.
Жените имат място в политиката, извоювали сме го и амбицията ни не трябва да бъде само да задържим и запазим това място. Това каза председателят на НС Цецка Цачева по време на провежданото Общо събрание на Жени ГЕРБ.
„Привилегия за мен е да се обърна първа към вас и да ви призова с днешната конференция за историята, времето от създаването на Жени ГЕРБ, от лятото на 2008 година до момента е един миг”, каза Цачева. „Аз също се възприемам не като гост, а като една от всички вас -делегатите на десетките, стотици хиляди жени, които направиха възможно и с нашия принос, днес ГЕРБ да има този успех, който имаме в национален и международен план”, заяви председателят на парламента. Цецка Цачева благодари на всяка една от жените, за времето което отделят извън преките им ангажименти и семейството, да работят в обществени каузи, защото жените в ГЕРБ имат мисия.
„Тази мисия е не само, че нашите ръководители се доверяват и ни натоварват с отговорности, от което не следва, че те бягат от отговорностите. Ако се вгледаме в постове, на които са издигнати жени, като започнем от г-жа Кристалина Георгиева, след това продължим с кмета на София, с жените министри в първия и втория Кабинет „ Борисов”, става ясно, че ние имаме място в политиката. Извоювали сме си това място и амбицията ни не трябва да бъде само да задържим и запазим това място”, добави Цецка Цачева.
Специални гости на общото събрание на Жени –ГЕРБ са председателят на женската организация на Европейската народна партия (ЕНП) Дорис Пак, депутатът от Европейската народна партия и ГЕРБ в Европейския парламент (ЕП), зам.-председател на женската организация Мария Габриел, зам.-председателите на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, Цветан Цветанов и министър- председателят на Република България Бойко Борисов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен