Уволняват гранични полицаи в Свиленград

Акцията е след проверка на ДАНС заради турски трафикант на хора

Девет от общо 16-те служители на гранична полиция от ГКПП „Капитан Петко войвода“ са с предложение за дисциплинарно уволнение, а шест – с наказание. Оттървали се само началникът на пункта Васил Игнатов, който от август м. г. е в болнични, и негов командирован в Гърция служител.

Санкциите са, след като ДАНС подали сигнал, че на българо-гръцкия пункт край Свиленград минава турски трафикант на хора, който влиза в България необозпокоявано, съобщи topnovini.bg.

При операция на „Вътрешна сигурност“ към МВР пикапът на турчина бил проверен и в него се оказало, че е укрито сирийче на 14 години. Информирани твърдят още, че на записи от охранителните камери се виждало как турчинът подавал бяла кутия на дежурния полицай.

От пресцентъра на МВР са потвърдили за topnovini.bg, че е образувана дисциплинарна проверка по случая. От там отказват да съобщят подробности, както и колко точно полицаи са обект на проверката. От вътрешното министерство уточняват обаче, че въпросните служители са отстранени от работа.

На пункта е създадена организация да не се затруднява работата и да не се пречи на влизащите и излизащите пътници, допълват от силовото ведомство.