Искат доживотен затвор за убийството на малката Алекс

Съсипаните от мъка родители на момиченцето присъстваха в съда

Доживотен затвор и 400 000 лева кръвнина искат родителите на зверски убитата през април миналата година Александра Тодорова от Поморие.

Днес Бургаският окръжен съд даде ход на делото. То ще продължи четири дни, до 22 януари.
На първото заседание присъстваха бащата и майката на Алекс, убийцата Атанаска Георгиева и нейната майка. По време на процеса предстои да бъдат разпитани 12 свидетели. Дванадесет вещи лица ще представят различни съдебно-медицински експертизи. Георгиева обеща да разкаже своята истина за деня на убийството 10 април 2014 година
Тя е обвинена за това, че тогава е умъртвила умишлено второкласничката Александра, поставяйки две найлонови торбички върху главата й, облепяйки ги с тиксо. Според документите, убийството е извършено по особено жесток и мъчителен начин – чрез задушаване. Тогава Атанаска Георгиева заяви, че била ядосана от високия тон и самочувствието на момиченцето.
В същия ден то се връщало от училище и отишло за малко в таванското помещение, което обвиняемата използвала. Двете се познавали бегло, като съседки. Там Алекс коментирала жилището, а когато видяла снимка на синовете на Атанаска, ги определила като „грозни”. Според извършителката, точно в този момент тя взела решение да я убие.