В 11 пощенски станции стартира от днес Данъчната кампания за тази година

До 31 март физическите лица, които имат данък за довнасяне, могат да се възползват от пет процентната отстъпка

От днес, 11 пощенски станции в Област Стара Загора предоставят и приемат данъчни декларации за кампанията през 2015г. На служителите на Български пощи в градовете: Стара Загора (8 пункта), Казанлък, Чирпан, Гълъбово, Раднево, Павел баня, Мъглиж, Николаево, Гурково, Братя Даскалови и Опан е предоставена възможност и да входират данъчни декларации на определените за това места (съгласно приложения списък). В централна поща Стара Загора, в офис Булпост (западно от универсалния магазин), в клоновете в кварталите: Зора, Железник, К.Ганчев, Три чучура север и изброените по-горе градове, клиентите ни могат да подадат (получават входящ номер) своите годишни декларации и да получат входящ номер, без да заплащат пощенски разходи.
От приходната агенция напомнят, че при подаване на декларации и документи, клиентите са длъжни да се легитимират с личен документ за самоличност, независимо от избрания офис на НАП или пощенски клон. Задължително е те да са попълнили телефонен или мобилен номер за контакт и разбира се да са подписали подаваните документи.
До 31 март физическите лица, които имат данък за довнасяне, могат да се възползват от пет процентната отстъпка, ако са подали декларацията си по интернет с Е-подпис или ПИК и да заплатят дължимите суми към бюджета до 30 април. Плащането на данъци и осигуровки се извършва само по банков път.
И през тази година, данъчните декларации могат да бъдат подадени и по интернет подписани с електронен подпис /ПИК, или по куриер с обратна разписка.