Фандъкова: Три общински болници са финансирани по инициатива JESSICA

Мисия София

19-01-2015, 15:34

Снимка:

Столична община

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Йорданка Фандъкова откри нова апаратура за лечение на онкоболни

Общата стойност на новата апаратура е за близо 2 млн. лева

Три са общинските болници, които се финансират по инициатива JESSICA. Това съобщи Йорданка Фандъкова по време на посещение в Четвърта градска болница, по повод представяне на нова медицинска техника, предаде „Фокус”.

„Благодарение на „Фонда за устойчиво градско развитие” и инициативата JESSICA, ни бе позволено да подобряваме както градската среда чрез финансирането на проектите за нови пазари, за Парк „Възраждане”, така също изключително важно за подобряване качеството на здравното обслужване в общинските болници в София. Първа градска болница вече получи своята техника, а сега също и Четвърта Градска болница. Предстои да се получи новото оборудване и в Първа Акушеро-гинекологична болница „Св. София”. Общата стойност на финансирането за трите болници е близо 2 млн. лева, инвестирани в здравеопазване, в подобряване на качеството на обслужване”, добави кметът на столицата.

„Радвам се, че тук има много добри лекари - професионалисти, защото апаратурата е добре, но е важно „задкормилното устройство” - кой работи с нея и какво прави. Пожелавам да имат много пациенти, но да излизат здрави, излекувани и доволни”, допълни Фандъкова.

„Много важно е, че Общинските болници в последните години подобряват своята работа непрекъснато и това се дължи безспорно на ръководствата, на управителите. Четвърта градска болница е приключила годината с положителен финансов резултат”, обясни Фандъкова.