Малката Алекс загубила съзнание минута след нападението

Крими

19-01-2015, 16:56

Снимка:

снимка булфото

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отпечатъци върху тиксо и ДНК заковават Атанаска – убийцата на Алекс!

Майката на обвиняемата: Утре ще кажем кой е

"Дъщеря ми не е извършила убийството, утре ще кажем кой е!". Това каза пред журналистите днес Светлана Димитрова - майка на обвинената в убийството на 8-годишното момиченце  от Поморие, Атанаска Димитрова. 

Обвиняемата отказа коментар преди влизането си в Бургаски окръжен съд, където тази сутрин беше даден ход на процеса за жескотото убийство на малката Алекс. Той ще продължи до 22 януари, а по него в първия ден бяха разпитани  5 вещи лица, изготвили 13 съдебни експертизи – медицински, биологични, дактилоскопни и технически.

Детенцето е починало в следствие на задушаване с две найлонови торбички, а около врата му е облепено тиксо. Именно по него е открит биологичен материал на извършителката.

ДНК профил, който съответства на Атанаска Георгиева, е изолиран от смес от клетъчен материал, иззет от палтото на 8-годишната Алекс и от тиксото, с което е задушена.

По информация на "24 часа",  позовавайки се на съдебния лекар д-р Косьо Янков, който е присъствал на огледа и е извършил аутопсията, при умъртвяването на детето е имало елемент на изненада. Малката не е имало възможност да се съпротивлява, тъй като е издебната в гръб. След като торбичката е била поставена върху главата й и притисната в областта на шията, за около 1 минута Алекс е загубила съзнание. През това време детето е осъзнавало какво се случва с него.
Смъртта е настъпила относително бързо - в рамките на 3 до 5 минути, каза още д-р Янков.

Трагедията с малката Александра потресе Поморие на 11 април м.г., след като ден по-рано момиченцето не се върна от училище. Първоначалната версия беше, че е възможно да е била отвлечена. След денонощие в неизвестност трупът на момиченцето беше открит в таванското помещение, обитавано от Атанаска, над спалнята на родителите му.