Нели Калнева-Митева остава в ръководството на Жени ГЕРБ

Бившият депутат от Стара Загора остана в Националния изпълнителен съвет на дамската партийна структура

Депутатът от 41-вото Народно събрание Нели Калнева, зам.-директор на Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски" в Стара Загора, бе преизбрана за член на Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ. Общото събрание десноцентристката управляваща партия се състоя вчера в София.

Дамската структура на ПП ГЕРБ Старозагорска област бе представлявана от 18 делегати от Стара Загора, Казанлък и Раднево. Участничките в националния форум избраха за свой лидер областния управител на Перник Ирена Соколова, както и 13-членен Национален изпълнителен съвет. Обсъдени и приети са били промени в Правилника за организацията и дейността на структурата.

"Водещата роля на жените в политика беше доказана от изявени дами в лицето на председателя на 43-тото НС Цецка Цачева и на първата жена кмет на столицата Йорданка Фандъкова, от много жени народни представители и ръководителки на значими постове", коментира днес пред изданието "Старозагорски новини" Нели Калнева. Тя припомни, че най-отговорната задача по преговорите с всички парламентарни формации преди съставянето на второто правителство на Бойко Борисов бе делегирана на 3 дами от ГЕРБ, които се справиха отлично.

"Г-жа Лиляна Павлова водеше нашата депутатска листа в Стара Загора, което също спомогна да се представим отлично. Мястото на жените в политиката е напълно заслужено, защото те са организирани, комуникативни, дипломатични и отговорни, а и най-важната задача в семейството - възпитанието на децата, се пада на тях", изтъкна още Нели Калнева. Тя подчерта, че заедно със съмишленичките си от Жени ГЕРБ ще продължат да работят активно за утвърждаване на мястото на женската организация на ГЕРБ и партията да се представя все така отлично на всички видове избори.