Oръжейницата НИТИ в Казанлък е с нов председател на Съвета на директорите

Мисия

20-01-2015, 06:18

Снимка:

Старозагорски новини

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В "Арсенал" вдигат заплатите

Казанлъшката оръжейница отбелязва 90 годишнина

Юлиан Леков смени Христо Христакиев

Бившият управител на София-област по време на служебното правителство Юлиан Леков е назначен за председател на Cъвета на директорите при оръжейницата НИТИ ЕАД в Казанлък. Това стана ясно след излезлите промени в Търговския регистър.

Министерството на икономиката е направило редица промени в ръководствата на държавни дружества. Рокадите са станали през декември.

Леков е активист на СДС и е секретар на областното ръководство на сините в София-област. Той идва на мястото на заемалия поста Христо Христакиев, активист на БСП.

От Съвета на директорите на НИТИ ЕАД е освободен и Захари Даскалов, а е назначен президентът на местния футболен клуб "Розова долина" Кънчо Папазов.

Новият ръководител има опит в областта на общественото хранене, пише в справката за него.

Малко преди смяната му Христакиев обяви, че дружеството очаква да бъде на печалба за финансовата 2014 г.

Научноизследователският технически институт (НИТИ) е създаден през 1962 г. с цел разработки на военни изделия. Компанията се занимава и с проектиране на промишлени сгради, предназначени за военно и специално производство, обществени и жилищни сгради и нестандартно оборудване.

От дружеството настояват то да бъде включено в забранителния списък за приватизация. Преди време от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол направиха опит да го продадат при начална цена на търга от 6.1 млн. лв., но въпреки първоначалния заявен интерес, до сделка не се стигна.