Президентът отваря днес изнесена приемна за граждани в Сливен

Експерти на президентската институция ще приемат в сградата на общината, зала „Май“

Приемна Президента на република България Росен Плевнелиев ще отвори врати за граждани в Сливен днес, 21 януари.

Утре държавният глава Росен Плевнелиев ще посети Сливен. Той ще разговаря лично с посетителите на изнесената приемна на Администрацията на президента преди обед, съобщават от общината.

Довършването на пречиствателната станция за питейни води в Сливен e един от въпросите, с които кметът Кольо Милев ще запознае държавния глава по време на посещението му в града в четвъртък. Двамата ще разговарят веднага след тържественото посрещане на президента на площада пред сградата на общинска администрация. Бежанската вълна у нас и евентуалните й последици за сливенския регион е другата тема, която кметът възнамерява да обсъди с държавния глава.
Работно време на мобилната приемна в Сливен:

Сряда, 21 януари:
От 12.00 ч. до 17.30 часа.

Четвъртък, 22 януари:
От 9.00 ч. до 17.00 часа.

От януари 2012 г. досега в приемната на Администрацията на президента са постъпили искания за съдействие от 148 жители на Сливен. Преписките им най-често са по въпроси, свързани със системата на правораздаването, искания за съдействие за получаване на социална помощ и социални услуги, за намиране на подходяща работа, както и по пенсионни и жилищни въпроси. Това съобщава пресцентърът на Държавния глава.