21 януари: Изследвайте промяната

Слънце във Водолей, Луна във Водолей

Преходът на Слънцето във Водолей и новият Лунен цикъл, настъпил малко след това, чувствително ще повлияят на настроението ни занапред и днес все по-осезаемо ще усещаме настъпващата промяна. Обществени и колективни дела ще застанат във фокуса на вниманието ни и мнозина ще пожелаят да подчертаят онези свои индивидуални ценности и качества, които ги приобщават към една или друга общност. Бъдете внимателни обаче, надхвърлянето на реалните възможности и постижения сега сериозно може да застраши статусът ни и по-скоро да отблъсне, отколкото да привлече симпатизанти. Колкото до делата - те вероятно ще бъдат мотивирани от желанието и нуждата да кооперираме усилията си, което естествено ще ни тласка към търсенето на съмишленици. Насочете вниманието си към хора, които вече са се вписали в обичайния ви кръг. Новите познанства, колкото и вдъхновяващи да ви се струват, могат да се окажат ненадеждни.

Меркурий вече е в първата стоянка на първата си за тази година ретроградна фаза. Подобна позиция в началото на нов лунен цикъл е доста смущаваща, особено поради факта, че принципите на проявление и реализация, генерирани от Новолунието, са същите тези, относно които представите и дефинициите подлежат на промяна по време на ретроградната фаза. Колективните каузи, очаквания и нагласи, новите прогресивни идеи и най-вече обменът им ще бъде изключително затруднен, а тези, които все пак успеят да се включат в информационния поток, могат да се окажат непрактични или съвсем нереалистични. И доколкото днес е ден, в който би следвало да обмислим плановете си за месец напред, би било разумно да ги насочим не към внезапно възникнали хрумвания, идеи и предложения, а към вече съществуващи възможности. Точно сега например е идеалния момент да се оттеглим от активно общуване и да се посветим на самостоятелни интелектуални занимания.

Ярко ще бъде подчертан и стремежът към интензивна комуникация, която обаче съвсем няма да протича гладко. Принципни различия по идеологическо и културно-нравствени убеждения могат да породят спорни ситуации, които няма да отшумят преди да допуснем по-широка гледна точка, освобождавайки се от някои предубеждения през следващите три седмици.

Работа и бизнес
Не се изненадвайте ако днес се наложи да препрочитате, пренаписвате, преправяте и предоговаряте онова, което сте смятали за вече завършено и решено. През следващите дни и дори седмици често ще ни се налага да се връщаме назад и да повтаряме едно и също действие няколко пъти. И до голяма степен това ще се дължи на грешки и пропуски, допуснати сега, така че бъдете изключително внимателни при работа с документи и обработка на данни и информация.

Здраве, хранене и красота
Тежък за здравето и психиката ден, в който всички физиологични процеси са в застой, а налягането в клетките е твърде голямо. В природата и тялото протича процес на обновление и намесата в него е нежелателна и дори вредна. Удачно е обаче да обмислим промяна  в начина на живота, хранителния и двигателния режим, имиджа, да моделираме желания от вас образ за себе си. Полезни са масажи и водни процедури за възстановяване на баланса и хармонията в тялото и душата и извеждане на замърсявания и блокажи от тях.