Нов телефонен измамник арестуваха полицаите от Чирпан

Престъпниците стават все по-изобретателни, вече се представят за доценти

37-годишен мъж от Стара Загора е поредният заловен от полицията телефонен измамник. Органите на реда разкрили, че през септември 2014 година той измъкнал от 86-годишен мъж от с. Средно Градище 3000 лв. Измамникът успял да го заблуди по телефона, че негов близък е пострадал и е необходима спешна операция. Измамникът с инициали М.И. е задържан, работата по случая продължава.

Вчера полицията в Стара Загора съобщи, че е заловила други двама души от Горна Оряховица, опитали да отнемат 1650 евро от 68-годишна старозагорка. Днес полицията съобщава, че те са отмъкнали 5200 лева от 73-годишен старозагорец. Мъжът бил заблуден по телефона, че негов познат от чужбина му изпраща колет, но трябва да заплати митническата такса в размер на 2500 евро.
С прокурорско постановление двамата мъже са задържани за срок до 72 часа.

Въпреки това обаче случаите на измамени по телефона не намаляват, а поредният измамник се представил за доцент.

ОД на МВР Стара Загора съобщава, че 73-годишна жена от Стара Загора научила по телефона от непознат, представил се за доц. Георгиев, че снаха й е паднала по стълбите и е необходима операция струваща 7000 евро. Възрастната заявила, че разполага само с 1000 лв. и златни накити с общо тегло около 15 грама, които по-късно предала на изпратен от доцента непознат мъж.
По случая е образувано досъдебно производство.