В Стара Загора празнуваха Деня на родилната помощ-снимки

Общинското ръководство поздрави всички АГ-отделения в града

Над 100 бебета инвитро са се родили само през миналата година в старозагорската болница „Ниамед“. През 2014-та година там са проплакали 407 деца, а за 7 години от създаването ѝ досега, са общо 3 728, съобщи днес управителят д-р Николай Христов.
Той изпълни традиционния за Бабин ден ритуал с измиване на ръцете, които трябва да бъдат чисти, за да докоснат новия живот.
По повод Деня на родилната помощ от името на кмета Живко Тодоров приветствие поднесе зам.-кметът Иванка Сотирова. На церемонията присъстваха зам.областният управител Мариана Кръстева, представители на РЗОК, РЗИ и други здравни институции в града.
Зам.-кметът поздрави за празника и доц.д-р Миролюба Тодорова, ръководител на АГ-отделението към МБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович", както и присъстващите на празника лекари, акушерки и здравни специалисти. Тя ги увери, че те извършват най-святото в жизнения път на хората.
Ритуалът на „бабата“ изпълни доц. Иван Трифонов, завеждащ родилното отделение. Общо 1487 деца са се родили в клиниката през 2014-та година, а от началото на годината са 78.
Кметът Живко Тодоров изпрати поздравителен адрес и до работещите в АГ- отделението на МБАЛ „Тракия“ – Стара Загора по повод техния професионален празник.