22 януари: С идеална цел

Слънце във Водолей, Луна във Водолей - Риби

Ако ви се струва, че влакът е спрял и от него са слезли всичките ви доскорошни вдъхновяващи очаквания, а купето ви е пълно със симпатични, но взискателни стари познайници, настояващи да се завърнете към съвместните ви идеалистични цели, вие със сигурност се движите в крак с времето. Или по-скоро напълно сте се синхронизирали с него и сте спрели на едно място, за да си зададете въпроси като кой съм, откъде съм, за какво се боря и за какво мечтая. И да поизтупате от праха някои свои отдавнашни идеи, които може би могат да направят света по-добро място за живеене. Да го сторите ще ви помогнат хора, приятелството и доверието с които са преминали суровата проверка на времето.

Денят има подчертано социална енергетика и вероятно ще ни ангажира с множество срещи, разговори и светска суета. Добре е да имате предварителен план, за да не се загубите в хаоса, но следва да имате предвид, че съвестното му изпълнение може да бъде възпрепятствано от купища случайности, някои от които всъщност ще се окажат шансове да намерите изход от съществуващи затруднения. Задачите от организационно естество планирайте за първата половина от деня. Следобед реализацията им ще забуксува. Вечерните часове могат да се окажат критични за психическия и емоционалния ни комфорт, поради което е добре да избягваме места, хора и ситуации, които обичайно пораждат раздразнение у нас.

Работа и бизнес
Макар че усилията, които ще трябва да положим за реализацията им, вероятно ще бъдат по-големи от очакваното, плановете, на чието разработване и обсъждане посветим време и внимание днес, имат всички шансове да се превърнат в стратегия за успешно развитие през настоящата година. Денят е предназначен за активно взаимодействие и комуникация с началници, влиятелни личности, официални органи и прочее, фактори, от чиято подкрепа зависят нашите делови и професионални планове.

Здраве, хранене и красота
Най-добрата препоръка сега е да се вслушате в нуждите и желанията на тялото си - днес то само ще ви подскаже какво му е необходимо и какво му вреди. Доверете се на своята интуиция и ако някой вкус или храна предизвикват отвращение у вас, по-добре го изключете поне за месец от менюто си. Напротив -  ако нещо силно привлича вниманието ви, то най-вероятно е нужно и полезно за организма ви, независимо от съветите на консултанти и специалисти. Същото правило адекватно можете да приложите и към грижите за външния вид, двигателния режим и дори лечението на текущи заболявания.