Задържаха извършителя на двойното убийство в София?

Съпричастни към престъплението са арестувани и във Варна

Има конкретен заподозрян за убийството на строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия в София. В момента той е арестуван за друго престъпление, но се очаква да му бъде повдигнато обвинение за двойното убийство, предаде „Хоризонт“. 

Съпричастни към престъплението са задържани и във Варна. Според два независими източника на БНР заподозреният извършител на разстрела на семейство Дамянови на 8 януари в столичния квартал "Витоша", вече се намира в ареста. Той е бил задържан за извършено друго престъпление.

Отпаднала е версията, че възможен извършител на убийството е познат на Дамянови, който ги е заплашвал преди време. Това е станало, след като са снети натривки на ръцете на мъжа и е проверено алибито му. След разследване полицията е стигнала и до основния заподозрян за случая, който се намирал в ареста. 

При операция на Главна дирекция "Криминална полиция" във Варна са задържани хора, за които също има подозрения, че са съпричастни към двойното убийство в столицата. 

От МВР все още отказват официално да коментират новината, а днес сутринта директорът на полицията в София Младен Маринов уточни, че по случая се работи активно и в следващите дни ще има резултат.