Община Балчик възстанови разбитите пейки по Дамбата

Оформят се места за отдих и в парка „Ехо”

Хепиенд за разбитите пейки и разхождащите се по крайбрежната алея в Балчик. Всичките съоръжения за отдих, които вандали разбиха и окрадоха по време на дългата поредица почивни дни, са възстановени от Общината. Новата част на тъй наречената дамба вече ще е затворена за движение на автомобили не само лятото, а целогодишно като превантивна мярка за безопасността на пешеходците и срещу крадците. Възможност да се движат по брегозащитното съоръжение ще имат велорикшите, обясни заместник – кметът по строителството инж. Стелиян Железов. От своя страна, спортуващи всеки ден по алеята отправиха своята благодарност към Общината за бързата и адекватна реакция.

През тази година други места за отдих ще се оформят в парка „Ехо” в центъра на града и в посока Двореца, където се предвижда да бъдат поставени повече пейки, съобщи радио Варна.

До лятото ще се задейства трансграничният проект „Черноморски велосипед”, изпълняван с румънския регион Констанца. От обособените общо шест велостоянки край морето ще могат да се наемат 100 велосипеда – първата ще бъде в центъра на Балчик, следващата на Морска гара, Двореца, спирка „Златна рибка” във вилна зона, курорта "Албена" и в Кранево. На първо време, до края на проекта през есента, услугата ще бъде безплатна.