Столичният кмет: Домоуправителите имат сериозен интерес към програмата за саниране

Проектът е изключително важен за целия град, категорична е Фандъкова

Очакваме методическите указания на Министерство на регионалното развитие да бъдат одобрени, да бъде прието решението на Министерски съвет. През това време районните кметове правят срещи с домоуправителите. По тяхно впечатление има доста сериозен интерес към програмата за саниране, за наша радост. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, предаде Агенция "Фокус".

"Това е програма, изключително важна за целия град. Ще се помъчим да подкрепим максимално хората. Вече имаме организационна готовност да работим бързо. Имаме и готовност с един пилотен проект в един блок. Много голяма част от апартаментите в него са общинска собственост, но има и такива, които са частна. Моето желание е веднага да стартираме програмата", подчерта кметът на Столична община.

"Организацията не е лесна, хората трябва да повярват, трябва да се подпишат съответните договори, да се направят сдруженията. През това време районните кметове и главния архитект на София ще правят процедурите за избор на изпълнител", уточни Фандъкова.