Внезапни проверки по общинските болници

Проверяващите се запознавали с моментното състояние на финансите

Община Пловдив започна внезапни проверки по всички общински болници и ДКЦ-та. Първата, която е била инспектирана, е Белодробната болница \'Кудоглу". Веднага след това са проверени ДКЦ 1  и ДКЦ "Изток". Натоварен с тежката задача да види кой от ръководителите на здравните заведения е на работното си място е зам.-кметът Минко Кафтански. Същото важи и за другия персонал на общинските болници, съобщава marica.bg.
В някои случаи на място ще поискам и да се запозная с моментното състояние на финансите в даденото лечебно заведение, а не да чакам след време да ми се докладва за евентуални проблеми, категоричен е вицекметът.    
Съдбата на болниците ще последва и всички общински предприятия. От кметството не издават кои ще са първите, за да не се случи така, че директорите им да са подготвени и проверката да стане безпредметна. Преди да тръгнат по инспекции, подчинените на Иван Тотев вече са минали през кабинета му, за да предложат финансовата рамка за всяко едно общинско предприятие. Какви пари ще получат те обаче, ще стане ясно едва след като Общинският съвет гласува бюджета на Пловдив за 2015 година.