27 януари : Неприбързани корекции

Хороскоп

27-01-2015, 00:24

Снимка:

www.gravityglue.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: Напред, през миналото

Слънце във Водолей, Луна в Телец, Астрологична картина на деня

Днес Луната ще направи първата си фаза в Лунния цикъл, а когато първата четвърт акцентира, неподвижните знаци, процесите на промяна и нагаждане към обективната действителност, които обикновено протичат в този период, срещат съпротива. Или в най-добрият случай се развиват със забавени темпове, което в настоящия случай може да се окаже и предимство. Всеки медал си има две страни. Този ще ни помогне да реагираме далеч по-устойчиво и обмислено на провокативни ситуации, освен в случаите, когато се налага да защитим собственото си мнение и гледна точки, по отношение на които упорството и ината могат да достигнат до крайности.

Днес повече от обичайното ще ни се иска да се посветим на личните си дела, без да обръщаме внимание на нуждите и реакциите на околните, което, разбира се, би могло да създаде конфликтна атмосфера. Ако всички обаче съумеем да уловим в себе си и да проявим в реалността пробуденият стремеж към покой, стабилност, комфорт и уют, ще можем да се възползваме от шанса да обновим представите си за онова, което представлява истинска ценност за нас. Може би не всичко е такова, каквото ни се иска да бъде, но пък и вероятно има по-добри възможности, за съществуването на които дори не сме и подозирали. Точно те могат да са шансовете, които днес възприемаме като пречки или ситуации, с които не искаме да се примирим.

Работа и бизнес
Първата половина на деня вероятно ще бъде по-напрегната, но при повече настойчивост и целенасочена активност повечето трудни въпроси и задачи могат да бъдат разрешени. Все така активно ще протичат груповите интелектуални дейности, но в следобедните часове те са застрашени от разногласия и дори безсмислени спорове. Въздържайте се от капиталовложения и въобще от каквито и да било финансови операции.

Здраве, хранене и красота
Чувствителни и уязвими са ушите, устните, гърлото, шията и щитовидната жлеза. Гърлото е особено чувствително както към горещи, така и към студени храни и напитки. Намесата в дейността на тези области е опасна и е препоръчително да се избягва. Стоматологичните интервенции също.
Консумирайте прясна и вкусна храна. И макар че лакомниците има опасност да преядат, по-добре не предприемайте драстични диети през тези дни. Гладът може да нанесе поражения върху психиката ви.
Денят е благоприятен за всякакви козметични процедури с еднократен характер, ароматерапия и общи оздравителни процедури за кожата и косата.