Гледаме водно кино в парк „Възраждане”

Циркова арена, амфитеатър, спортна зала и игрище за хокей на лед ще радват столичани

Филмчета, 3D анимации и холограми ще радват софиянци в уникално водно шоу. Новата атракция ще е част от многото изненади в бъдещия парк „Възраждане”, който ще се изгради на терен от над 43 декара между МВР болница и „Зона Б-5”.  В сърцето на градината ще се направи сух фонтан, като освен с водни струи, които ще извират от земята, съоръжението ще създава и водна стена от пара. Вечер върху нея  вечер ще могат да се прожектират различни цветни изображения, разказа председателят на съвета на директорите на дружеството „Софийски имоти” ЕАД Добромир Бориславов.

В бъдещия парк ще се изгради и голяма площадка за цирк, а велоалея пък ще сменя шатрата, когато няма игри на манежа.

„Алеите около арената ще оградени с антипаркинг колчета, така че камионите на цирковите трупи да не навлизат в зелените площи на парка”, обясни Бориславов. Там ще се изградят и стоянки за колелета и рикши под наем.

Амфитеатър със сцена за представления и фестивали на открито ще изникне в сърцето на парка. Предвидени са алейно осветление и система за поливане на тревата и цветята. Ще се изградят и две детски площадки. Хлапетата ще могат да местят огромни фигури на шах на специално разграфени карета и ще покоряват стена за катерене.

Докато те играят, родителите им пък ще могат да отдъхнат в модерна сграда на две нива с кафе-ресторант. Общината ще изгради и подземни паркинги за 152 коли и тоалетна за посетителите.

Отделно кметството ще вдигне през тази година и модерен спортен комплекс до парка. Център ще се простира на площ от 24 дка, а в него ще има 3 игрища за футбол, баскетбол, тенис на корт и на маса, петанк и плажен волейбол. Ще има целогодишна ледена пързалка за кънки и хокей и детски площадки.