В сливенското село Раково остава бедственото положение

Мисия

27-01-2015, 11:01

Снимка:

БНР

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Заради свлачище обявиха частично бедствено положение в сливенско село

Движението в района не е спряно, но е ограничено

Остава бедственото положение за част от територията на сливенското село Раково. В момента се работи на мястото на свлачището, поставят се предупредителни знаци.

Движението в района не е спряно, ще бъде ограничено по пътя между селата Раково и Нейково, където е мястото на свлачището. В района ще има поставени предупредителни знаци.
Това съобщи Снежана Кънева, директор на Кризисната дирекция в Сливен.

Изпратен е специалист, който да постави знаци и да бъде намалена скоростта на движението в района, тъй като има видими пукнатини по асфалта.

В района има инженер - специалист, който прави оглед и ще препоръча как ще бъде изнесена свлечената земна маса от коритото на реката, за да се освободи проводимостта и да се осигури проводимост на реката в участъка.

По думите й опасността идва от там, че едно рисково почистване може да даде непрогноризуеми последици по отношение на още маси или свличане на целия скат.

Кънева каза, че Геозащита Варна са направили замервания и са изготвили становище. Става въпрос за 1000 декара свлачищен район. Наблюдава се динамиката на процеса.