29 януари: Ментално презареждане

Слънце във Водолей, Луна в Близнаци

Долния съвпад на Слънцето и Меркурий е важен фокусен момент в целия ретрограден цикъл на небесния вестител. Символично, в този миг той се среща с Бог и както може да се предполага има какво да чуе от него. Чутото пък в голяма степен променя приоритетите му, не само заради получената оценка, а и заради новите напътствия, които получава. Нещо подобно ще се случва и с нас днес и утре, най-вече на ментално ниво, от където към съзнанието ни ще протича интензивен поток от преформатирани мисли, впечатления и представи. Обичайно бързаме да ги огласим на всеослушание едва ли не като неоспорими факти, което в последствие се оказва доста прибързано и често неразумно. Дайте си време да осмислите посланията на вътрешния си глас. И най-вече, дайте си възможност да го чуете, като сведете активното общуване с околните до минимум. В противен случай нищо чудно да възприемете като свои чужди мисли и представи, което със сигурност ще ви лиши от възможността да насочите менталната си енергия по направления, обслужващи вашето собствено себеизразяване.

Денят има доста активна енергетика най-вече в интелектуален аспект и вечерните часове вероятно ще ни зарадват с изненадващи срещи, интересни новини и дори необичайни разкрития. Имайте едно на ум обаче предвид това, че всичко, което научаваме и казваме сега ще бъде пречупено през призмата на собствените ни представи, които пък от своя страна все още са твърде хаотични и изцяло субективни. Поради липсата на каквото и да било нагласа да възприемем онова, което се различава от тях, общуването може да породи раздразнение и дори разочарование. Рационалните нагласи ще стерилизират и без това хладния емоционален климат, поради което денят не е подходящ за интимно общуване и романтични преживявания. От друга страна, липсата на внимание, взаимност и емоционална близост ще подхранва и без това болезненото усещане за отчуждение, което преживява Венера под натиска на Сатурн, затова ако желаете да избегнете криза във взаимоотношенията, не лишавайте половинката си от внимание. Съвместните интелектуални интереси ще ви помогнат да компенсирате сковаността в емоционалния обмен.

Работа и бизнес
Денят е подходящ за обсъждане на колективни творчески и интелектуални проекти. Отнасяйте се внимателно към всяко мнение и гледна точка, най-вече към тези, които се различават от вашите. Дори привидно незначителна информация може да се окаже ключова по отношение на бъдещите перспективи и възможности. Успешно ще протичат и краткосрочни инициативи с еднократен характер. На преразглеждане подлежат и търговските споразумения, в които обаче ще следва да се вземат под внимание променените позиции и условия.Постигането на успешни споразумения зависи от готовността за нагаждане към променените обстоятелства. Дайте си първо достатъчно, време за да ги проучите и прецените.

Здраве, хранене и красота
Започва нов мини цикъл, който изисква освобождаване на организма от шлаки и замърсявания. Това ще укрепи организма ви, ще избистри тена ви и ще направи кожата и косата по-устойчиви на неблагоприятни влияния. Добре е да преминете на разтоварващ хранителен режим. Ако обаче ежедневието ви изисква физическо натоварване и по-голям разход на енергия, просто се придържайте към вегетарианско меню и пийте повече течности.