47 улици ще бъдат ремонтирани в Казанлък през тази година

6 145 799 лв. са заложени за Инвестиционната програма на общината

За пътната инфраструктура в Инвестиционната програма на Община Казанлък са заложени 2 529 600 лева, което включва асфалтиране на 47 улици и/или части от тях в Казанлък и населените места, асфалтиране на 8 алеи, 3 междублокови пространства, изграждане на кръгово кръстовище на бул. „Розова долина“, частично изкърпване на улици в Казанлък, ремонт на четвъртокласната пътна мрежа.

Планирана е рехабилитация на пътя Казанлък-Енина, за което са предвидени още 999 540 лева. Субсидията за ремонт на четвъртокласната пътна мрежа е 259 600 лева.

В Инвестиционната програма е заложено изготвяне на проект за ОУП на община Казанлък, проектиране и изграждане на праг на река Тунджа след моста на пътя Казанлък-Розово, изграждане на пристройка на ПМГ „Никола Обрешков“ за 490 000 лв. за Национален център по природо-математически науки.В програмата са заложени още дейности като ремонт на Детска млечна кухня, проектиране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в детски заведения, газификация на ОДЗ „Еделвайс“, реконструкция на светофарни уредби, изграждане на паркове в населените места, облагородяване на централната градска част на Казанлък.

6 145 799 лв. са заложени в Инвестиционната програма на Община Казанлък, гласувана на сесия днес.