Започва подмяната на водопровод в квартал на Казанлък

„ВиК“ – район Казанлък започва подмяната на водопровода на ул. „Стара планина“ в участъка от ул. „Ал. Стамболийски“ до ул. „Пушкин“. До приключване на ремонта кварталът ще бъде включен към друг водопровод, като в момента се проверяват връзките в шахтите по ул. „Ал. Стамболийски“, северно от ул. „Стара планина“. По този начин водоподаването в тази част на града няма да бъде прекъсвано, съобщават от община Казанлък.
В посочения участък ул. „Стара планина“ ще бъде асфалтирана, след като приключи дейността на водното дружество. През 2014 г. бе асфалтиран участъкът от улицата, разположен между ул. „Христо Ботев“ и „Ал. Стамболийски“. Сега работата продължава в посока към кв. „Васил Левски“.
Още с първите си дейности по асфалтирането на улици в Казанлък и населените места, Община Казанлък въведе подхода да се асфалтират улиците, след като „ВиК“ ЕООД приключи своята работа по тях по подмяна на водопроводната мрежа. Така се хармонизира работата на Община Казанлък и „ВиК“ ЕООД и се избягва порочната допреди години практика водното дружество да разкопава новоасфалтирани и завършени улици.