Четирима собственици от блок „Теодора” ще плащат повторно апартаментите си

Останалите чакат по-добри оферти от банката

Четирима от „ужилените“ собственици на апартаменти в русенския блок „Теодора“, които бяха измамени от бизнесмена Явор Блъсков да си купят от него ипотекирани жилища, вече са се разбрали с банката да ги платят за втори път и да ги запазят.Това съобщи частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов, предаде Дарик.

Останалите собственици все още чакат оферти от банката, за да сторят това при по-добри условия и на евентуално разсрочено плащане. Въпреки това хората продължават да протестират срещу начина, по който са били измамени и настояват Явор Блъсков да покрие кредита си от над 4 млн. лв., тъй като те и без това вече са му платили имотите си. Заради това, измамените русенци вече подготвят документи и писмо по случая до президента, омбудсмана и главния прокурор на България.

Притежатели на апартаменти в блок „Теодора“ в Русе организираха мирен протест в късния следобед в сряда. Драмата в Русе засегна над сто семейства от блоковете „Теодора“ и АОНСУ, които са си купили жилища, без да знаят, че те са вече ипотекирани от фирмата на собственика Явор Блъсков. Хората от блок „Теодора“ се оплакват, че са изплатили изцяло жилищата си и имат нотариални актове, но сега банката иска да се изплати и ипотеката им.