Световноизвестни оперни артисти с представление в НДК

В мегаспектакъла ще има и българско участие

Световноизвестните оперни артисти Карла Дирликов и Марио Маланини са солисти в операта "Кармен" на Жорж Бизе на 30 март в зала 1 на НДК - от поредицата суперпродукции, които "Монте мюзик" и Русенската опера представят в НДК, пише arenamedia.net.

За пръв път на българска сцена ще се представи  мецосопраното Карла Дирликов. Родена в САЩ, талантливата певица е дете на български емигрант и мексиканка. Тя казва, че не  говори езика ни, но няма търпение да пее на българска сцена.  Влюбва се в операта още 3-годишна, а едно от любимите й  произведения е "Кармен", която е интерпретирала над 70 пъти на  различни сцени.

Адаптация за голямата сцена на НДК ще направи Огнян Драганов, който стои и зад спечелилите сърцата на публиката "Тоска" и "Риголето". Хореограф е Силвия Томова. Мащабната сценография е изработена във Франция.

Maрио Маланини владее сърцата на българската публика след изключителните интерпретации в "Тоска" и "Трубадур". Маланини е един от най-популярните италиански тенори, пее на най-големите оперни сцени в света - от Виена до Париж и от Лондон до Ню Йорк.

Сред солистите са Александър Крунев и Мария Цветкова. Зрителите ще се насладят на вълнуващата любовна история на Проспер Мериме под диригентската палка на Найден Тодоров. Режисьор е Кристиан Михайлеску (Румъния), член на Европейската академия на музикалните театри - Виена, и асоциацията "Евролирика", носител на много награди.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен