Валери Божинов амбициран да се върне в националния отбор

Спорт

31-01-2015, 12:30

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Валери Божинов ще съди Спортинг

Нападателят иска да се докаже на критиците

Годината започна по отличен начин за Валери Божинов. Нападателят вкара два гола в първия мач за 2015-а, а неговият Тернана постигна две поредни победи. Той призна, че в настоящия си отбор се чувства като прероден и не скри амбициите си скоро отново да заслужи мястото си в националния отбор на България.

 

„В Терни се преродих. Aко се представя на ниво в Тернана, ще имам възможността да се върна в националния отбор на България. Познавам лично селекционера Ивайло Петев и тези дни се чухме с него. Наясно е, че искам да възвърна форма и отново да бъда част от националния тим. Знае също така, че желая да докажа, че не съм свършил за футболa и да отговоря на критиците, които казваха, че съм дебел. За мен това ще бъде успех след последните сезони.

 

На 28 март България излиза срещу „скуадра адзура“ в квалификациите за Евро 2016 и се надявам в състава да бъда и аз. Ако ние българите играем, както знаем – с агресия и висока преса без да позволяваме на италианците да имат пространства, можем да направим неприятна шега на Антонио Конте. Победа с гол на Божинов ще бъде максимумът“, коментира Божинов пред „Тутоспорт”.

 

Източник: sportonline.bg