Магистрала "Марица" ще е готова до края на август

Това съобщи в Хасково министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова

Цялата автомагистрала "Марица" ще бъде завършена до края на месец август, заяви днес в Хасково министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Съобразно сроковете, които са поставени пред изпълнителите първата част от аутобана трябва да бъде готова още през юни при благоприятни климатични условия. Сега целта е да бъде наваксано закъснението на строителството.

Министърът на регионалното развитие се срещна днес с домоуправители, граждани и представители на местните власти от региона, за да разясни националната програма за безплатно саниране на многофамилни жилищни сгради. Целта на тези срещи, които правим във всички областни градове, е да разсеем всички съмнения по отношение на програмата, каза още министър Лиляна Павлова. По думите й за две седмици са подадени около 300 заявления от цялата страна.

По оперативната програма „Региони в растеж” резервираният бюджет за Хасково е 32 млн. лв., а за Димитровград- 23 млн. лв. Тези средства са за проекти, свързани с градската среда, като двете общини могат да кандидатстват и по останалите оси, каза още Лиляна Павлова в Хасково. За цяла България са предвидени над 3 млрд. лв. Парите са за градска среда, благоустрояване, градски транспорт, саниране на училища и детски градини.