Бедствено положение е обявено за цялата Смолянска област

Реките са пред преливане, ситуацията е под контрол

Областният управител на Смолян Недялко Славов обяви бедствено положение за територията на цялата област, след като по-рано днес бедствено положение заради наводнения бе обявено в общините Смолян и Девин, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.
След намаляване и частично спиране на валежите в областта, ситуацията е относително стабилизирана. Спасителни екипи с участието на служители на противопожарната служба ОУПБЗН, полиция, Гранична полиция, военнослужещи работят за овладяване на последиците от разрушителното пълноводие. Издигат се диги и насипи край р.Черна в Смолян, чието ниво се повиши за последното денонощие с около 1.5-2 м.

Създадена е организация за евакуиране на хора и техника от застрашените райони и за изграждане на диги и насипи. В кв. Устово реката е на 40 см от преливане извън коритото. Река Триградска е преляла край селата Триград и Змеица според информация от пресцентъра на ОДМВР- Смолян. Към момента няма данни за пострадали хора в засегнатите населени места.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен