Актуална инфромация за ситуацията в Добрич

Към 14.00 часа

Прииждащата вода в посока от село Богдан към град Добрич започна да се увеличава , както и от посока Сердика Добрич. Организирани са машини, включително и екипи на ВиК, които да прочистват дерето от наноси, храсти и дървета, за да се осигури оттока на водата по поречието  на реката. Екип на "Пожарна безопасност" отводнява имоти в най- ниската част на бул. 'Русия" включително и избените помещения на ЦДГ 24. Органзиран е екип от работници и специалисти, който да наблюдава отоплителната инсталация и да вземе решение за нейната експлоатация, съобщават от община Добрич.

Община Добрич организира устно предупреждение с мегафон към хората, обитаващи вилната зона в района на лозята за опасност от разливи и вземане на мерки за безопасност. Община Добрич предупреждава гражданите при опасност да се евакуират на високи места. 

Най - критично е положението на входа на град Добирч - моста на село Богдан, както и в най - ниската част на бул. "Русия", където вече има разлив.

Община Добрич отново заостря вниманието на гражданите непрекъснато да наблюдават ситуацията и да се инфрмират за мерките, които да предприемат.