В Нова махала 25 къщи отново са наводнени

От пороите през последните дни най-засегнати са общините Казанлък, Братя Даскалови и Николаево

След обилните валежи, които се изляха през последните дни, в Старозагорска област няма бедстващи райони. Това съобщиха от Областния кризисен щаб днес. Справката от противопожарната служба показва, че най-засегнати от водите са били общините Казанлък, Братя Даскалови и Николаево.

В с. Нова махала отново има проблеми с подпочвените води. От тях са засегнати 25 къщи.
Най-тежко пострада районът на Казанлък. Заради запушена шахта, която е затруднила отока на водата, е било залято предприятието „Аркомат”, но след отпушването й положението се е нормализирало, обясниха от Областния кризисен щаб.
Снощи водата е заляла и пътното платно между селата Енина и Крън. Екип на ВиК с багер е отишъл веднага на мястото и е останал там до 5.40 ч. сутринта. На пътя има поставена сигнализация.

В с. Опълченец са залети приземните етажи на две къщи, в с. Найденово са пострадали приземните етажи на 3 къщи. Язовирите Найденово и Съединение се изпускат превантивно. Нивото на още някои от язовирите на територията на Старозагорска област се е покачило, но няма опасност от преливане. Вчера областният управител Георги Ранов бе на място, за да се запознае с обстановката.

След обилните валежи всички пътни настилки са все още мокри, но няма затворени пътища, видимостта е добра. На Прохода на републиката дежури постоянно екип заради активизирали се там свлачища.