Томислав Дончев: Наводненията взеха пет жертви

Имаме много горещи точки в страната, заяви вицепремиерът

Като неокончателна информация днешният ден би могъл да бъде запомнен освен с всички поражения и щети, и с 5 жертви. Имаме много горещи точки в страната, не само във варненско. Споменахте Бургас, Хасковско, Кърджали, Благоевградска област, надолу Петрич.

Това каза Томислав Дончев, вицепремиер по еврофондовете относно ситуацията вследствие на ураганните ветрове и наводненията в страната в интервю за предаването „120” минути по bTV. 

„Мобилизацията навсякъде е на ниво – и Гражданска защита, и местните власти и фирми. Тук има мобилизирани допълнително 40 човека от армията. Всички сили са навън и това, което е по силите на всички се прави. За съжаление, понякога срещу природните стихии сме безсилни”, обясни Дончев. 

„Нека да допълня тъжната картина, която описваме заедно с вас – днешният ден имаме и няколко жертви. Последната информация е от тук – двама души с кола паднали в реката близо до Девин. Може да се потвърди смъртта на единия. Тялото на другия все още се издирва. Не мога да дам информация за възрастта. Може би преди час и половина, от информацията, която имам до момента може да се потвърди смъртта на единия. Тялото на другия все още се издирва”, каза още Томислав Дончев.