Стефан Техов - Даскала е бил ограбен и убит със собствения си пистолет

По времето на соца е лежал в затвора за спекулации с валута

Застреляният снощи сараф Стефан Техов е бил ограбен, казаха от полицията. Той е носел чанта с дневния оборот на чейнджбюрото, на което е бил собственик. Във Варна главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви пред репортер на ВарнаУтре, че бизнесменът по прякор Даскала, най-вероятно е застрелян със собствения му пистолет "Байкал", но отказа подробности. Оръжието е било законно притежавано.

Полицията вдигна с паяк двете коли на Техов - мерцедес и джип мицубиши паджеро. Именно от джипа той е слязъл преди убийството.

Техов е лежал зад решетките преди демокрацията в продължение на две години заради спекулации с валута, съобщиха негови приятели. След 10 ноември 1989 г. той отворил едно от първите чейндж бюра в Пловдив като бизнесът му от тогава бил чист. 
Негови познати го описват като спокоен, кротък и благ човек. Не бил женен, живеел охолно. Грижил се много за здравето си, не пиел, не пушил. Преди да направи обменното си бюро, бил учител по физическо в едно от училищата в кв. Тракия. От там идва и прякора му Даскала.