"Имало в Бургас ..." по стиховете на Христо Фотев

Спектакълът ще бъде представен от Музикалното училище

Десети юбилеен спектакъл тази седмица в Националното училище за музикално и сценично изкуство „ проф. Панчо Владигеров”.

Под номер 10 в програмата на проект „На концерт в сряда” ще бъде записан спектакъла „Имало в Бургас…”.  
Този проект бе създаден в началото на учебната година от преподавателите и учениците в учебното заведение, специално за бургаската публика. За всички, които обичат изкуството в различните му форми, за почитателите на театъра, балета,операта, музиката, изобразителното изкуство . 
Спектакълът „Имало в Бургас…” е изграден по стихове на Христо Фотев и Недялко Йорданов, които са синоним на думата "поезия", на думата "море", на думата "Бургас"… В него умело се преплитат балет, слово и музика. На сцената музикалните изпълнения на младите таланти ще се слеят с изпълненията на децата от актьорските класове на Невена Цанева и Георги Минков и танцьорите от балетните класове на Недко Георгиев.
Стиховете на любимите поети ще бъдат облечени в нова музика, написана специално за този спектакъл от Петя Тончева – преподавател по солфеж и ръководител на Симфоничния оркестър в Музикалното училище.
Специален гост в десетия юбилеен спектакъл ще бъде актьорът и режисьор Христо Симеонов.
За да усетите магията на истинската поезия, заповядайте в сряда – 4 февруари в 18 часа в Концертната зала на Музикалното училище.