Спортна зала "Триадица" отваря врати в началото на март

Продължават ремонтите на физкултурните салони в столичните училища

Спортна зала "Триадица" ще бъде отворена след ремонт в началото на март, когато ще се играе благотворителен волейболен мач за ветерани за подпомагане на лечението на болно дете. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонтните дейности на залата. 

Тя припомни, че през 2007 г. залата е върната изцяло на Столичната община, която е инвестирала над 2 милиона лева, за да изкупи частните дялове. Дотогава общината нямаше нито една собствена спортна зала освен физкултурните салони в училищата, посочи кметът.

Фандъкова отбеляза, че през 2013 г. Столичният общински съвет е предоставил безвъзмездно зала "Триадица" на Българската федерация по баскетбол за срок от 10 години. В нея тренират безплатно деца от ученическите спортни школи. Ремонтът е на стойност над 200 000 лева и се поема от федерацията.
Една трета от тези средства са осигурени чрез договори за реклама и спонсори, заяви Иван Ценов, директор "Маркетинг и мениджмънт" на федерацията. По думите му ремонтът включва вътрешна изолация на всички стени, изграждането на Вип ложа с 31 места, смяна на дограми на малките зали, поставяне на уред за отопление.

Федерацията ще кандидатства по проект за енергийна ефективност за външната изолация на сградата, посочи Ценов.
Кметът Фандъкова информира, че Столичната община продължава с ремонтите на физкултурните салони в училищата. Изгражда се спортна зала в 98 училище в "Надежда" и втори физкултурен салон в Първа английска гимназия. Продължава и програмата за фитнеси на открито.