Сменят тенис масите на открито в София

Ще бъдат поставени нови бетонни, с PVC покритие

Да бъдат подменени старите тенис маси на открито в София- това дискутираха днес представителите на Постоянанната комисия за децата, младежта, спорта и туризма в Столичния общински съвет, предаде репортер на Sofiautre.

Предложението внесе общинският съветник от ГЕРБ Анатоли Илиев, който бе поканил генералния секретар на Българската федерация по тенис на маса Михаил Фролошки, за да даде своето експертно мнение. Бяха представени три модела на тенис маси, като Фролошки посочи най – удачния от трите варианта според него.

Идеята е старите ламаринени и раждясъли маси да бъдат заменени с бетнонни такива, които са по – масивни, но пък и по – безопасни. Те ще бъдат с PVC покритие, метална мрежа и няма да може да бъдат местени, както се случва със сегашните. Председателят на комисията Роберт Янакиев подкрепи идеята.

Предстои допълнително да се обсъди колко належаща е такава промяна, колко маси може да се сменят и каква ще е тяхната стойност. На следващото си заседание комисията ще реши дали да се състави проект за подмяна на тенис масите и кой ще го финансира.