ЦСКА с втора поредна загуба

"Червените" отстъпиха на Стяуа

ЦСКА допусна втора поредна загуба по време на подготвителния си лагер в Турция. След три поредни победи и поражение от Рапид (Виена) сега „червените” отстъпиха с 0:1 на румънския гранд Стяуа, който вече се подвизава под новото си име ФКСБ (Футболен Клуб Стяуа Букурещ).

Възпитаниците на Стойчо Младенов изобщо не отстъпваха на съперника си и дори в по-голямата част на мача доминираха на терена. С фрапиращи пропуски обаче ще се запомнят Тони Силва, Стефан Николич и Жуан Фелипе, които наред с миг невнимание в отбрана в края на полувремето лишиха ЦСКА от равенство или дори победа.

Още в 4-ата минута българският тим можеше да поведе, но удар на Тони Силва бе отразен от вратаря на ръмунците Кожокару. Стражът на Стяуа трябваше още веднъж да се намесва в 20-ата мин. след изстрел на Маркеньос, а ръмунците имаха своя шанс в 32-ата мин, когато Ел Харуби отрази удар на Русеску.

В самия край на полувремето „червените” изпуснаха най-добрата си възможност, като Тони Силва се озова сма срещу противниковия вратар, успя да го финтира, но си поведе много дълго топката и доре не можа да нанесе удар.

Той и съотборниците му бяха наказани за този пропуск и в добавеното време на първата част румънските „армейци” организираха бърза контраатака, топката стигна до Попа, който се озова сам по дясното крило, напредна, навлезе в наказателното поле и с удар по земя порази вратата на ЦСКА.

Веднага след почивката „червените” можеха да върнат попадението, след като Маркиньос намери непокрит Николич, но новото попълнение на отбора не отправи добър удар и Кожокару с крак спаси. Жуан Фелипе направи още един пропуск в 63-ата мин., когато бе изведен зад отбраната на съперника и стреля от границата на наказателното поле, но вратарят на румънците отново отрази с крак.

Оттук до края Стяуа имаше шанс за гол, но след корнер в 75-ата мин. удар на Пап с глава премина на сантиметри над вратата. До нови положения не се стигна и така румънският тим се поздрави с успех с 1:0.

Източник: sportonline.bg