Шефът на митница Свиленград обжалва задържането си в Апелативен съд Пловдив

Крими

04-02-2015, 11:11

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Танов закрива митница Свиленград

Арестуваха шефа на митница Свиленград

Караиванов беше арестуван при специализирана акция на ДАНС

Пловдивският апелативен съд ще разгледа утре жалбата на шефа на митница Свиленград Тодор Караиванов, съобщиха от пресцентъра на местната Темида.

Той протестира срещу взетата му от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение "Задържане под стража". Караиванов е обвинен по чл. 302 ал.1 от НК за взимане на подкуп на обща стойност 2773 лева.

Изпълняващият длъжността началник на митница „Свиленград” – Тодор Караиванов беше арестуван преди седмица след специализирана акция на ДАНС в административната сграда на митницата. Караиванов беше заловен в момент, в който е получавал подкуп в размер от 600 евро. При претърсване на кабинета му в сградата на митницата са открити още 600 лв. и над 12 000 евро. При претърсването на жилището на Караиванов пък бяха открити 6000 лв.(във връхните му дрехи) и три чувала с митнически документи (оригинали и копия), пише в съобщението на прокуратурата.
Тодор Караиванов е единственият претендент, допуснат до последния кръг на конкурса за шеф на митницата в Свиленграв, а два дни преди ареста си, беше получил награда за висок професионализъм лично от Ваньо Танов.
Тодор Караиванов управлява за втори път Свиленградската митница от ноември 2014 г. Той бе върнат в Митница Свиленград от Агенция „Митници“, като замени временно изпълняващия длъжността Боян Тодоров. Първия път, когато Караиванов бе поставен на този пост, беше по времето на сегашния митничар номер едно Ваньо Танов. Караиванов застъпи тогава на ръководната длъжност на 1 февруари 2011 г. и остана на нея до 9 август 2013 г. След това той работеше като експерт в Дирекция „Митническо разследване и разузнаване“ в Централното митническо управление. Преди това е работил в аналогичен отдел в Митница Свиленград в продължение на близо 11 години.