Предприемат се мерки по най-наболелите теми за район „Овча купел“

Ще строят подлез за безопасно преминаване през жп линията

Депутатът от ГЕРБ София Станислав Иванов се срещна с представители на протестиращите от кварталите „Горна баня“ и „Овча купел“, които изразиха недоволството си срещу лошата инфраструктура на района в началото на годината. На срещата присъства и организаторът на протеста Любомира Василева. 

Акцент в разговора бе подмяната и изграждането на водопровод и канализация на територията на кв."Овча купел-стара част", кв."Горна баня" и кв."вилна зона Горна баня". Станислав Иванов подчерта, че старта на изграждането на ВиК в тези райони на София е общ приоритет за ПП ГЕРБ, Министерство на околната среда и водите и Столична община. На срещата бе отчетена готовността за приключване на първата фаза по проекта и възможността за скорошно развитие на строителната дейност. Станислав Иванов посочи, че е в постоянен контакт с проектантите и с ръководителите на проекта, който е част от ОП „Околна среда“ и следи развитието му от първо лице.

Друг проблем за жителите на район „Овча купел“, който намери разрешение на срещата, бе изграждането на пешеходен подлез, който да се осигури безопасно преминаване на пешеходците през жп линията. Станислав Иванов обяви, че след разговор с представители Министерство на транспорта е получил уверение, че ще бъде изграден подлез в този натоварен участък, за да бъдат избегнати бъдещи инциденти. „Ще вземем мерки в най-кратки срокове да обезопасим мястото, където се намира единствената пешеходна връзка с пет линии на градския транспорт, които минават през Околовръстния път и през "Овча купел", заяви народният представител от ГЕРБ.

Иванов посочи още, че ще бъде изпълнен ангажиментът за изграждане на шумозаглушителна преграда по трасето на жп линията, която да намали шума от преминаващите влакове. „Всичко това е пример, че администрацията наистина е загрижена за решаването на проблемите в района. Работим в услуга на жителите по всякакъв начин. Видимо е, че усилията ни дават резултат. Надявам се да успокоим най-големите притеснения на гражданите чрез бързи и отговорни действия“, категоричен беше Станислав Иванов.