Да загреем за София Филм Фест

София Лайф

04-02-2015, 14:39

Снимка:

© Sofiautre.bg

Автор:

Пламена Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

София филм фест 2015: Месец кино след месец

Филмовите фестивали през февруари, които не бива да изпускаме

До най-големия и най-чакания филмов фестивал в България, София Филм Фест, остава още цял месец, но това съвсем не означава, че дотогава ще скучаем, тръпнещи в очакване. Щедра София ни предлага няколко не чак толкова популярни събития, които обаче ще задоволят жаждата за нови прожекции на киноманите с разнообразен вкус.

Между 6-ти и 13-ти февруари ще се състои Фестивал на Съвременното китайско кино, представен от Институт "Конфуций". Прожекциите, на които ще можете да се насладите, са девет - пълнометражни. Всеки филм ще бъде представен от доц. д-р Андроника Мартонова, специалист по азиатско кино от Институт за изследване на изкуствата. Началото за всеки от дните на фестивала е 18:30 часа, а в събота и неделя ще има и втора прожекция от 16 часа. Домакин отново е "Дом на киното", а входът – свободен.

Най-големият планинарски кинофестивал в света – Banff Mountain Film Festival идва в България също през този месец. Ще можем да видим най-любимите на публиката и наградените от близо 360-те филма. Събитието ще се проведе заедно с второто издание на XCo Film Fest, организирано от XCoSports Bulgaria, което ще ни представи постиженията и реализираните проекти на българските спортисти през изминалата година. Ако се интересувате от екзотични пътешествия и екстремни спортове, "Cinema City Paradise" ще ви очаква на 17-ти и 18-ти февруари.

Ако съжалявате, че сте пропуснали фестивала MENAR, който ежегодно ни среща с избрани ленти от Близкия Изток и Северна Африка, бързо тичайте към "Euro Cinema" и "G-8 Cinema". До 5-ти февруари там ще можете да видите някои от селектираните прожекции. Цените и в двете кина са между 6 и 8 лв.
И нека учещите киномани не забравят, че всеки понеделник от 18:30 часа "Дом на киното" ги очаква с безплатна прожекция, подбрана от София Филм Фест за учащи. Промоцията е валидна до 4-ти март. Приятно гледане!