Нов нервен мач на Левски в Анталия

„Сините” завършиха 2:2 с Лех Познан

Левски и Лех Познан не се победиха в контролна среща, завършила 2:2. „Сините“ на два пъти повеждаха срещу коравия полски тим, но само грубите грешки в отбрана костваха на столичани победата.

 

Два гола за тима на Стойчо Стоев реализира Валери Домовчийски, който изпусна и дузпа. Двубоят бе съпътстван от нервни изблици, които обаче не доведоха до по-сериозни инциденти и срещата все пак бе доиграна.

 

Това бе и пета проверка на 26-кратните шампиони в Анталия, след като преди това записаха победа, две равенства, а двубоят с Улисес бе прекратен след меле.


На врата отново застана Боян Йоргачевич, а пред него защитата бе изградена от Роман Прохазка отдясно, Аймен Белаид и Емил Нину в средата, а като ляв бек действаше Веселин Минев. Георги Сърмов се завърна в стартовия състав на „сините“, а освен него, в средата започна и Борислав Цонев. По крилата, подобно на мача с Улисес, оперираха Луис Педро и Божидар Краев. В атаката също нямаше промени – Валери Домовчийски, подпомаган от Мигел Бедоя.


Първото полувреме на двубоя с Лех много напомняше на това отпреди 2 дни, когато „сините” се изправиха срещу Улисес.


И тази проверка не мина без изблици на нерви, груби влизания и провокации.


Самото начало на двубоя бе огледално на това с арменците, след като играчите на Стойчо Стоев поведоха в 9-ата минута след гол от дузпа.


Божидар Краев бе задържан в наказателното поле на „белите”, а последвалият изстрел на Валери Домовчийски.


Последваха силни минути за поляците, които успяха бързо да изравнят.


В 17-ата минута Войо Убипарип бе намерен непокрит пред вратарското поле на Йоргачевич и отблизо нападателят не сгреши за 1:1.


Голът окрили поляците, които подеха инициативата и създадоха няколко опасни атаки.

В 29-ата минута Дарко Йевтич бе изведен сам срещу сръбския страж на Левски, но последвалият удар мина покрай целта.

 

Само три минути по-късно столичани отново стигнаха до дузпа, след като Луис Педро бе фаулиран.

 

Този път мерникът на Домо изневери и ударът му бе париран. В 36-ата минута Левски все пак си върна преднината, а нападателят на „сините” изкупи вината си за изпуснатата дузпа.
Бедоя центрира отлично в наказателното поле на Лех, където Домо с глава простреля Мачей Гостомски за втори път.


Две минути по-късно поляците имаха нов проблем за разрешаване, след като Луис Енрикес бе изгонен за втори жълт картон. Бранителят, който извърши и дузпата срещу Краев, фаулира грубо откъсващия се Борислав Цонев.


В самия край на първата част играчите на двата тима на два пъти се спречкаха помежду си, но не се стигна до размяна на удари.


След почивката темпото на игра осезаемо падна, а головите положения драстично намаляха.

 

В самото начало на втората част, Цонев бе изведен на добра позиция, но юношата на тима не успя да стреля по най-добрия начин.


В 62-ата минута Борислав Цонев изведе отлично Педро по диагонала, но последвалият удар на холандеца излезе в аут, въпреки че Домовчийски и Бедоя чакаха на чисти позиции.


В 70-ата минута Прохазка отправи мощен удар, който срещна тялото на бранител на „белите”.

Пет минути по-късно Йоргачевич капитулира за втори път, след като Емил Нину сбърка фатално.

 

Румънецът подцени една топка, която в крайна сметка попадна в Дарко Йевтич, който разстреля сръбския страж за 2:2.

 

Още спортни новини ще откриете - ТУК!