Общината: Идват виелици, не излизайте, ако не се налага!

Мисия Бургас

06-02-2015, 12:13

Снимка:

снимка,mediapul

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Няма селища в Бургаско без ток, оценяват се щетите

Бъдете отговорни към здравето и вещите си, предупреждават още от администрацията

По повод очакваните обилни снеговалежи, виелици и силен вятър Община Бургас призовава своите жители и гости да бъдат отговорни към здравето и имуществото си.  Не излизайте, ако не се налага, внимавайте къде паркирате автомобилите си, при нужда помагайте на съседи и приятели, призовават от Общината.

За всяка опасна ситуация сигнализирайте на 112 и на дежурните в Общината: 056 / 907 218.
Днес ще е облачно и ветровито. Очаква се по-късно да завали дъжд. Вълнението на морето ще се увеличава и ще достигне 4-5 бала. Температура на морската вода - 5-7 градуса. Това съобщават от общинския пресцентър.
В събота валежите бързо ще отслабнат и до края на деня ще спрат. Вятърът също ще отслабне и ще се обърне от север. Облачността привечер временно ще се разкъса. Преобладаващите температури ще са между минус 2 и плюс 2 градуса.
В неделя ще има променлива облачност. Вятърът ще е слаб, до умерен от север-северозапад. Минималните температури ще се понижат до минус 6 - минус 1 градуса, а максималните ще се повишат до 0-5. Привечер ще започнат нови снеговалежи.
В понеделник се очаква ново усложняване на метеорологичната обстановка! С чувствително усилване на вятъра от север-североизток ще нахлува още по-студен въздух. Ще вали сняг, който ще е с по-значителен по количество над Югоизточна България! На места ще се образува съществена снежна покривка. Ще има навявания и виелици. Вълнението на морето ще остане силно.