Бавачки и чистачки ни обират тихомълком

Много от ужилените не подават жалби в полицията

Бавачки и чистачки ни ограбват златото и парите. Правят го постепенно и тихомълком, за да не се усетим, че ни липсват скъпоценности, твърди "Телеграф". Само за миналата година в София има 26 случая, в Русе - 17, Варна - 20, Бургас - 13, Стара Загора - 5, а в Пловдив - 8. Неофициално цифрите са поне два пъти по-големи, защото голяма част от ужилените не подават жалби в полицията, пише  24chasa.bg.

"Извършителките са най-често млади жени от провинцията с чисто досие. Нямат висше образование, имат нисък стандарт на живот. Първо печелят доверието на шефовете си, после ги завличат", коментират полицаи пред изданието. Щом полицаите разкриели някоя, тя правела пълни самопризнания, така получавали условна присъда, ако изобщо стигали до съд.

От около месец разказите от първо лице в сайта bg-mamma валят един след друг. "Влязох основно, за да кажа, че името на онази бавачка, дето ограбила семейството е Силвия Грегорян! Нарочно го пиша, защото тя продължава да се представя за бавачка и да търси работа онлайн. Дано никога повече не работи! Освен, че ги е окрала, тя е отглеждала дете със здравословен проблем, за което де факто не се е грижела. Оставяла го е само да се оправя, а самата тя е влизала в компютъра на мъжа и си е уговаряла срещи с различни мъже, които са идвали да я взимат директно от дома на семейството. Крала е дори интимно бельо, детски дрешки, да не споменавам златен пръстен с диамант, който може да оправи живота на две поколения! За всичко е казала пред полицията, че е подарък от семейството! За съжаление няма да я осъдят, защото нямат доказателства срещу нея", пишат мамите.