В понеделник в Димитровград подписват първия договор за саниране

Първите 10 блока, които се включат за обновяване, ще получат бонус от общината

От община Димитровград допълват още, че в първия работен ден на седмицата се очаква и втори договор със Сдружение на собственици, съобщава Dimitrovgrad.bgvesti.net. Това е първият контракт за област Хасково по Националната програма за енергийно обновяване.

Още в края на януари най-активните сред етажната собственост в Димитровград подадоха заявление за регистрация на сдружение. На среща по темата за безплатното саниране кметът Иво Димов обяви, че първите 10 блока, които се включат в програмата ще получат бонус от Общината - обновяване на междублоковите пространства с пейки, кошчета и др.

Предстои Общината да внесе пакет с документи в Областна администрация - Хасково за сключване на договор за финансиране между Българска банка за развитие, Министерски съвет, чрез Областния управител и Община Димитровград, като довереник на сдружението.
Общо 117 са многофамилните панелни жилищни сгради в Димитровград с право на участие в програмата, а в тях живеят над 7 000 обитатели. За улеснение на собствениците бяха разпространени и най-важните стъпки за кандидатстване по програмата, които трябва да предприеме етажната собственост, ако желае да участва.