Левски със загуба от словаци

Спорт

07-02-2015, 17:28

Снимка:

levski.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нов нервен мач на Левски в Анталия

Нов проблем в състава на Левски

"Сините" отстъпиха на Спартак (Миява)

Левски записа загуба от словашкия Спартак (Миява) в поредната си контрола от подготвителния лагер в Турция. В отсъствието на националите Гаджев, Велев и Стойчев, този път „сините” записаха поражение с 0:1 от четвъртия в словашкото първенство.

 

„Сините” започнаха по-активно мача и имаха териториално предимство н началото на мача, но това изглежда се оказа капан от страна на съперника, който показа, че доста добре владее елемента контраатака. При първата такава Слован стигна до дузпа, която бе отсъдена заради нарушение на Луис Педро срещу Мартин Янко, а при последвалия удар от бялата точка Щефан Пекар реализира за 1:0 в 20-ата минута.

 

Само 3 минути по-късно Пекар можеше да вкара и нов гол след нова бърза контра, но добра намеса Йоргачевич спаси „сините”. Малко по-късно отбраната на Левски отново бе хваната неподготвена след пробив отдясно на Даниел, чието центриране бе насочено към оставения непокрит Кузма, но за късмет на българския тим футболистът на Слован се размина с топката и не можа да засече топката.

 

Малко преди почивката Левски все пак имаше шанс, който се откри пред Домовчийски, но той не бе оползотворен от нападателя и ударът му не затрудни вратаря Урмински.

 

През второто полувреме темпото на игра значително спадна. „Сините” опитаха да наложат натиск и временно дори затегнаха обръча около наказателното поле на съперника. Реалните голови положения обаче продължиха да липсват, като ситуациите пред вратата на Слован се изразяваха в едно разбъркване и няколко свободни удари в близост до наказателното поле, които не доведоха до резултат, а футболистите на Слован показаха, че са способни и добре да се бранят и повече почти не погледнаха към вратата на Левски.

 

През тази втора част дебют със „синята” фланелка направи новото попълнение Либан Абди. Сомалиецът бе активен и показа желание за игра, но нямаше кой знае какъв шанс да покаже възможностите си.

 

Така срещата завърши при този резултат – 0:1, и Левски вече четири поредни срещи е без победа след равенствата с Милсами и Лех и загубата в прекратения мач с Улисес.

Следващата контрола на „сините” е срещу румънския Петролул и трябва да се изиграе на 10 февруари.