В Хасково стартира ученически фотоконкурс "Цвете на природата"

С всички участвали творби ще бъде организирана изложба на 22 април

За пета поредна година по повод Международния ден на Земята- 22 април, РИОСВ- Хасково обявява регионален ученически фотоконкурс на тема „Цветовете на природата. Конкурсът е за ученици от областите Хасково и Кърджали и ще се проведе в две категории- фотография и компютърна рисунка, уведомяват от екоинспекцията.
Всички фотографии следва да бъдат съобразени с темата на конкурса и да показват цветовете и красотата на заобикалящата ни природа. Няма ограничение по отношение на формат, но следва да бъдат паспартирани и надписани, като съдържат следната информация: в долния десен ъгъл на лицевата страна да бъдат изписани име и фамилия на ученика, а на гърба на творбата- училище, град, клас, възраст, телефон и електронен адрес. Желателно е да не участват творби, представяни в минали издания на конкурса. Фотографиите трябва да бъдат донесени или изпратени на следния адрес: РИОСВ- Хасково, ул. „Добруджа”-14, Мариана Йорданова- ст. експерт „Връзки с обществеността, за фотоконкурса.
Компютърните рисунки, също съобразени с темата на конкурса и без ограничение на използваните техники и програми, заедно с информация за име, училище, град, клас, възраст, телефон и е-адрес на участника, следва да бъдат изпратени на е-адрес: pr_riosv_hs@abv.bg.
Компетентно жури ще отличи първа, втора и трета награди в двете категории. За победителите са предвидени предметни награди и грамоти.
Краен срок за приемане на творбите е 8 април 2015 г. вкл. Фотографиите, които ще бъдат изпратени по пощата също трябва да бъдат получени най- късно до 08.04.2015г. Всеки участник може да представи до две свои творби във всяка от двете категории.
С всички фотографии ще бъде организирана фотоизложба в град Хасково на 22 април, а компютърните рисунки ще бъдат публикувани в галерията на сайта на РИОСВ- Хасково и Фейсбук групата „Приятели на природата”. Тогава ще бъдат връчени и наградите на победителите в двете категории.