Часовник-пищов спасява студентите

Джаджата побира 400 000 страници, продава се свободно в интернет срещу 59 лева

Часовник за преписване е новият хит сред студентите, съобщи за „Всеки ден" асистент по право от СУ „Климент Охридски". Джаджата позволява на всеки младеж да стане толкова „умен", че да взема всичките си изпити с отличен, без да е прочел и ред, тъй като побира цели 400 000 страници текст. Часовникът се продава свободно в интернет срещу скромните 59 лева. „За съжаление, забелязвам, че все повече студенти разчитат на такива „пищови", вместо на знания, затова и масово не учат, не посещават лекции и упражнения, препасват часовника и накрая чакат дипломата си", ядоса се източникът ни.

Проверката ни в голям онлайн магазин показа, че хитрото изобретение, което спестява безсънни нощи над учебниците, има „паник бутон" - ако преподавателят се усъмни в предназначението на машинката на китката, с едно натискане текстът изчезва и на негово място се появява стандартният циферблат. Паметта на часовника е 4 гигабайта книги, задвижва се от презареждаема батерия, разполага с меню на български език и OLED антирефлексен екран. Текстът е сив на черен фон, със затъмнен екран. За удобство на тариката собственик електронният пищов притежава ръчен и автоматичен режим на прелистване.

Последният позволява страниците да се сменят автоматично на интервал от 5 до 120 секунди, без да е необходимо да натискате бутоните на часовника. Допълнителна екстра, която оскъпява модела до около 100 лева, е „реален стелт режим", който, активиран, прави текста неразчитаем за хората отстрани. Този по-скъп модел на часовника дори пристига със специален конвертор, който „ще ви спести часове труд" да форматираш „пищовите си" в подходящ за работата на джаджата формат, както го рекламират продавачите.

Проверката ни показа, че находчиви студенти вече са започнали да отдават под наем „инвестицията си", когато нямат нужда от нея. Ползването му за един ден излиза 20 лева. Коментарите под обявите пък показват, че „новаторският" продукт се радва на небивал интерес. Възторжените студенти са пощурели от кеф, че най-сетне ще могат да преодоляват тежките изпити без никакви усилия. Удоволствието струва само 59 лева.