Високите блокове в Донецк се клатели като картонени от взрив (ВИДЕО)

Огнената гъба приличала на експлозия от атомна бомба

"Нашият 9-етажен блок се тресеше като картонена кутия. Стени, врати, прозорци - всичко дрънчеше и вибрираше. Даше потече вода от крановете! По-страшно от земетресение. Взриви се нещо много голямо". Това разказва жителката на Донецк Анастасия, цитирана от УНИАН.

Много жители в момента на взрыва видяли огромно огнено зарево над града и в ужас си помислили, че е експлодирала атомна бомба. "Виждаше се гигантска огнена гъба в района на железопътната гара, казват, че се е взривил склад с боеприпаси", споделя пред УНИАН дончанинът Денис, пише БЛИЦ.  Взривната вълна, която обиколила целия град избила стъклата от прозорците.
Засега няма официално потвърждение нито от страна на Киев, нито от властите на ДНР на твърдението на лидера на "Десен сектор" Дмитрий Ярош, че при взрива има около 200 загинали.
"Пожарът е локализиран. Няма заплаха от изхвърляне в атмосферата на вредни химически вещества. Най-вероятно в Донецкият химически завод, който се занимава с производство и утилизация на различни боеприпаси, е бил ударен с голямокалибрен артилерийски снаряд". Това предава Донецката информационна агенция, като се позовава на източник от Министерството на отбраната на ДНР.