Facebook притежава най-сваляните приложения за 2014 г.

Това са Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp и Instagram

Компанията за анализи на мобилния бизнес App Annie публикува доклад за тенденциите в даунлоуда на приложения, който показва какъв софтуер свалят хората на своите телефони и таблети през 2014 г., предаде БТВ.

Facebook притежава приложенията Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp и Instagram, които са четирите най-изтегляни приложения в световен мащаб, комбинирано и за двете мобилни операционни системи iOS и Android, се казва в доклада.

Тъй като App Annie не е отразила даунлоуда на игри и приложения в една и съща категория, глобалният списък не включва заглавия като Candy Crush Saga или Subway Surfers, които биха могли да имат повече изтегляния от мобилните услуги на Facebook.

Но ефективността на Facebook все още е впечатляваща, показвайки, че стратегията на компанията на Марк Зукърбърг за поддържане на много приложения очевидно може да бъде успешна.

От друга страна, други приложения на Facebook като Paper, Groups and Rooms – не се появяват по никакъв начин в топ класациите, предоставени от App Annie.